Opgelet! Beveiligingsfirma geeft onvolledige info over gemeentelijke premies inzake inbraakbeveiliging.

Graag vragen wij uw aandacht voor onderstaande waarschuwing van de gemeente De Panne.

Opgepast voor vertegenwoordigers van een beveiligingsfirma die onaangekondigd aanbellen en zich voorstellen als beveiligingsadviseur. Zij gebruiken de termen 'politie' en 'de gemeente' om de schijn te wekken dat zij samenwerken met de overheid en zo vertrouwen in te boezemen. Deze personen verkopen alarmsystemen of andere beveiligingssystemen en hanteren hierbij agressieve verkooptrucs.

Veelal bieden zij een zeer goedkoop 'basispakket' aan, gekoppeld aan een langlopend abonnement op een meldkamer en een onderhoudscontract. Hoewel de installatie zelf opvallend goedkoop is, moet men er rekening mee houden dat het abonnement en onderhoudscontract op termijn heel wat geld kosten.

Zij overtuigen de klant met de belofte dat het gemeentebestuur een premie uitkeert, maar vermelden er niet bij dat het toekennen van deze premie aan strikte voorwaarden is onderworpen. Zo kan er enkel tussenkomst zijn wanneer de mechanische en fysische beveiliging van de woning (het hang- en sluitwerk) in orde is.

Het staat iedereen vrij al dan niet op dergelijk aanbod in te gaan. Het is echter belangrijk te weten dat het gemeentebestuur op geen enkele wijze samenwerkt met firma's die dergelijke praktijken hanteren.

Het gemeentebestuur spreekt zich niet uit over de kwaliteit van de aangeboden systemen en/of de dienstverlening maar stelt zich wel vragen bij de aangewende verkooptechnieken.

Wie vragen heeft over de beveiliging van zijn woning in het algemeen, of deze praktijken in het bijzonder, kan contact opnemen met de dienst Veiligheid en

Preventie van het gemeentebestuur De Panne via preventie@depanne.be of 058-42 97 35.

Bron persbericht: gemeente De Panne

Ben je woonachtig in Koksijde of Nieuwpoort? Surf dan naar deze link voor de contactgegevens: http://bit.ly/1qRqBKQ

Labels