7 van de 120 gecontroleerde bestuurders reden afgelopen weekend onder invloed van alcohol

Afgelopen weekend controleerde ons politieteam opnieuw op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Zeven bestuurders – ofwel 5,8 % - dronken te veel alcohol en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren.

alco

Onze ploegen stelden zich op drie verschillende locaties op en controleerden 120 bestuurders.

Drie bestuurders bliezen alarm. Hun rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Zij moesten 189,02 euro als onmiddellijke inning betalen. Een andere bestuurder blies eveneens alarm maar had nog niet lang het rijbewijs op zak. Deze bestuurder moest het rijbewijs voor drie uren inleveren en we stelden een proces-verbaal op. Drie andere bestuurders bliezen positief. Van twee van hen werd het rijbewijs voor zes uren ingetrokken. Zij kregen hun rijbewijs terug na het afleggen van een negatieve ademtest. Van een derde bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Deze bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

We controleerden ook op het gebruik van drugs in het verkeer en namen een aantal speekseltesten af. Deze testen gaven allemaal een negatief resultaat.

We noteerden twee GAS-overtredingen wegens verkeerd parkeren, we stelden één proces-verbaal op wegens het niet bij zich hebben van het rijbewijs en één onmiddellijke inning omdat men fietste zonder verlichting.

Er werden tot slot twee processen-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens verschillende verkeersinbreuken.

Labels