ANTW4WVL maakt zich klaar voor de derde editie van K9-DAY

Op vrijdag 25 augustus 2023 organiseert de netwerkorganisatie ANTW4WVL de derde editie van K9-Day. Zoals de naam reeds doet vermoeden, staan tijdens dit gratis evenement  de honden en hondengeleiders van verschillende veiligheidsdiensten centraal.

K9

Tijdens diverse demonstraties en trainingssessies kunnen de bezoekers ontdekken tot wat de hondengeleiders en hun honden in staat zijn: speurwerk, pakwerk, patrouille, reddingsoperaties, . De honden en hun hondengeleiders zijn immers in verschillende disciplines een grote hulp voor  veiligheidsdiensten.

Dit jaar wordt K9-Day een internationale editie want ook Franse en Nederlandse deelnemers zullen een staaltje van hun kunnen laten zien. Defensie neemt dit jaar eveneens deel en zal het publiek doen versteld staan met spectaculaire demonstraties.

Naast het bijwonen van deze demonstraties en het volgen van de hondentrainingen op het strand kan het aanwezige publiek ook het veiligheidsdorp bezoeken. In dit tijdelijke dorp krijgen de veiligheidsdiensten en Defensie de kans om de andere aspecten van hun beroep nader toe te lichten en geïnteresseerden te informeren over een toekomstige carrière bij één van hen. Je vindt er bovendien een tuimelwagen en een commandowagen.

Tijdens deze International K9-Day is er voor jong en oud heel wat te beleven. We voorzien randanimatie, speciale stands voor hondenliefhebbers, foodtrucks en een bar.

International K9-Day 2023 vindt plaats te Koksijde: op het strand, op de Zeedijk en ter hoogte van de parking (Professor Blanchardlaan) aan Ster der Zee. Meer info is te vinden op www.k9daybelgium.be. 

Labels