Gemengde patrouilles PZ Westkust, Police Nationale en Franse natuurpolitie in de strijd tegen mensensmokkel en transmigratie

Afgelopen weekend (zaterdag 19/06) werkte ons SRT-team (Snel Respons Team) samen met de brigade sécurité portuaire (bsp) van de Police Nationale te Duinkerke en de Franse natuurpolitie in de strijd tegen mensensmokkel en transmigratie.

Foto 2 Franco-Belge

De actie vond voornamelijk plaats in het duinengebied “Dune Dewulf” tussen Zuydcoote en Duinkerke. Regelmatig worden daar verstopplaatsen van transmigranten aangetroffen, alsook smallboats en bijhorend materiaal om de oversteek te wagen.

Op die manier proberen we zowel aan Belgische als aan Franse zijde deze problematiek in te dijken en levens te redden.

Er was ook aandacht voor het aspect “natuur”. Het is immers verboden om in het duinengebied te mountainbiken. Veel Belgische mountainbikers lappen hun laars aan deze regelgeving. Dankzij onze hulp kan de Franse politie deze overtreders beter identificeren.

We zullen deze gemengde acties in de toekomst nog opvoeren. Ze bevorderen een betere communicatie en samenwerking tussen de verschillende diensten over de grenzen heen.

Labels