3 straatracers verliezen rijbewijs door gecoördineerde actie van PZ Westkust

Ons interventieteam en SRT-team hield gisterenavond 20/02 een gecoördineerde actie op straatraces in de zone. We kregen immers melding dat enkele jongeren zich hier ’s avonds in Ramskapelle aan schuldig maken.

bmw

Onze diensten stelden zich discreet op langsheen het traject en in de nabije omgeving.

Omstreeks 22 uur konden ze 3 voertuigen betrappen tijdens een straatrace. 2 voertuigen reden naast elkaar aan hoge snelheid over beide rijstroken langsheen de Ramskapellestraat, terwijl een derde voertuig (te) kort erachteraan reed, in het midden van de rijbaan. De jongeren haalden op dat moment reeds snelheden tot 100 km per uur. De maximumsnelheid bedraagt er 70 km per uur.

Alle voertuigen konden geïntercepteerd worden. Het ging om een Audi  met aan boord een 22-jarige man uit Middelkerke en een 22-jarige mannelijke passagier uit Nieuwpoort. Het tweede voertuig betrof een BMW met aan het stuur een 22-jarige man uit Diksmuide. In het derde voertuig tot slot (eveneens een BMW) troffen we een 21-jarige man uit Middelkerke aan (bestuurder) en een 18-jarige vrouw uit Middelkerke (passagier).

De drie bestuurders dienden onmiddellijk hun rijbewijs in te leveren voor de duur van 15 dagen.

Met deze actie speelden we kort op de bal en willen we een krachtig signaal geven dat dergelijke wantoestanden niet getolereerd worden in onze politiezone. De jongeren moeten beseffen dat ze hiermee hun eigen veiligheid en die van anderen zwaar in gevaar brengen.

Labels