PZ Westkust werkt mee aan grootschalige papiercontrole op de grens!

Gisteren hield de Politie Westkust in samenwerking met de grenspolitie uit Frankrijk (PAF Nord) en de oproerpolitie (CRS Nord) een grootschalige papiercontrole om illegalen op te sporen. Maar liefst 3 VIP-leden, 1 interventielid van PZ Westkust, 18 personen van de Police Nationale en 2 leden van de Franse Gendarmerie namen hier aan deel.

Er gebeurden grenscontroles en doorzoekingen van vrachtwagens naar illegalen. 1 persoon probeerde de grenscontroles te ontwijken, maar werd door ons VIP-team staande gehouden op de Duinkerkekeiweg. De bestuurder bleek in het bezit te zijn van een 4,5 gram drugs en een verboden wapen.

Verder trof de Franse politie in samenwerking met PZ Westkust een niet-verzekerde Franse vrachtwagen aan waarvan de bestuurder ook geen rijbewijs had. Ze troffen in een voertuig ook drie Albanezen aan die illegaal in Frankrijk verbleven. Ze werden overgebracht naar de burelen van de PAF Lille voor verhoor en gedwongen uitwijzing. 2 Armeniërs hadden ook geen geldige reisdocumenten en werden Frankrijk uitgezet. 1 vrachtwagenbestuurder werd opgepakt voor zwartwerk. Tot slot stelde de oproerpolitie van Frankrijk (CRS) ook enkel pv's op voor andere overtredingen van vrachtwagenchauffeurs.

Labels