Vrienden der Blinden overhandigt inzamelton voor het goede doel aan Politie Westkust!

In de politiezone Westkust zamelen de personeelsleden al geruime tijd "dopjes" van allerhande flessen in ten voordele van de Vrienden der blinden. Dit alles op initiatief van Bo Van De Velde, assistent in de psychologie bij de zone Westkust.

Om het verzamelen nog beter te laten verlopen, kwamen de Vrienden der blinden in gezelschap van blindengeleidehond "Lego" gisteren (26/02) een verzamelton leveren in de zone.

De Vrienden der blinden leiden honden op tot blindengeleidehonden. De ingezamelde dopjes helpen om de opleiding van de honden te financieren. Per kilogram ingezamelde dopjes krijgen de vrienden der blinden 0,30 euro, maar voor de opleiding van een blindengeleidehond is meer dan 80 000 kg dopjes nodig. Vandaar dat de politie Westkust zeer blij is om deel te mogen uitmaken van dit mooie initiatief!

Burgers kunnen hun dopjes niet deponeren bij de politie (enkel personeelsleden), maar kunnen hiervoor wel terecht bij de Vrienden der blinden zelf.

Meer info kunt u krijgen via onderstaande link:

http://vriendenderblinden.be/steun-ons/dopjesactie/

Indien u vragen hebt voor de Vrienden der blinden, kunt u contact opnemen via info@vriendenderblinden.be of via het nummer 058 53 33 00

Van links naar rechts Luc Vanwanzeele (beheerder Vrienden der blinden Koksijde, Christiane Formesyn (vrijwilligster Vrienden der blinden Koksijde), Johan Segaert (Commissaris bij Politie Westkust), Bo Van De Velde (assistent in de psychologie bij Politie Westkust), Wim Dezeure (voorzitter opleidingscentrum Vrienden der blinden Koksijde) en blindengeleidehond "Lego".

Labels