Politie Westkust voert maatregelen tegen seriemoordenaar Corona op

Politie Westkust stelt vast dat er nog steeds heel wat tweede verblijvers aankwamen na de maatregelen van de regering dat enkel essentiële verplaatsingen nog mogelijk zijn. Naar een tweede verblijf komen, is hier geen van. Het ministerieel besluit vermeldt dit heel duidelijk. 

 

Bij het aantreffen van tweede verblijvers die hier niet horen te zijn, maken we een proces-verbaal op en vragen we rechtsomkeer te maken. Momenteel staat de teller op 30 processen-verbaal wat betreft tweede verblijvers.

Dankzij het uitgebreide mobiele en vaste ANPR-netwerk (automatische nummerplaatherkenningscamera’s) binnen de PZ Westkust kunnen wij perfect het uur van aankomst zien. Het is absoluut niet onze bedoeling om jacht op de tweede verblijver te maken, maar onder deze omstandigheden kunnen we niet anders. Gezondheid gaat nu voor.

Na de Coronacrisis, is de tweede verblijver terug meer dan welkom. We vragen hen enig begrip en willen ook alle tweede verblijvers die zich wel aan de maatregelen houden en thuis blijven van harte bedanken.

Uit de controles aan de toegangswegen en grensovergangen blijkt ook een positieve noot. We stelden de helft minder overtredingen vast dan bij de start van de maatregelen. We herhalen dat enkel essentiële verplaatsingen mogelijk zijn, verplaatsingen voor recreatieve doeleinden maken hier geen deel van uit. Gaan wandelen bijvoorbeeld kunt u perfect in uw eigen gemeente of stad.

Voor alle niet-essentiële verplaatsingen, stellen wij een proces-verbaal op (de boetes kunnen oplopen tot 4000 euro). Dit geldt ook voor handelszaken die zich niet aan de regels houden en voor personen die zich niet aan het samenscholingsverbod houden. Hiervoor staat de teller reeds op meer dan 100.

Labels