Man verliest 750 euro door val van slinkse oplichter

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort werd opgelicht via een tweedehandssite. De oplichter betrof dit keer niet zoals in de meeste gevallen de verkoper, maar de koper.

uitroepteken

Het slachtoffer (de verkoper) werd gecontacteerd door "Willem Janssen" (een valse naam) die de motorhelm van het slachtoffer wenste te kopen aan de vraagprijs.

De geïnteresseerde koper (de oplichter) beweerde echter dat hij in het verleden het slachtoffer was van oplichting waardoor hij zeker wilde zijn van de goede intenties van de verkoper.

Ter verificatie diende het slachtoffer (de verkoper) op een link te klikken, 0,01 eurocent te betalen en 2 codes in te geven via zijn bankkaartlezer. Daarna kreeg hij bericht dat de verificatie naar de koper toe (de oplichter) gelukt was.

In werkelijkheid bemachtigde de oplichter op die manier de bankgegevens van het slachtoffer en maakte hij hem om en bij de 750 euro afhandig.

Wees alert, klik nooit op onbekende links en geef zeker nooit gevoelige bankgegevens door. Bent u slachtoffer? Doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie, verwittig uw bank en laat uw bankkaart blokkeren.

Labels