Politie Westkust sluit zomerseizoen positief af

De politie Westkust sluit haar zomerseizoen positief af. Woninginbraken, bromfietsdiefstallen, fietsdiefstallen en autodiefstallen daalden tijdens het voorbije seizoen (juli - augustus). Winkeldiefstal en diefstal uit voertuigen kenden wel een stijging.

We stelden 5 woninginbraken minder vast dan in 2015. Vorige zomer werd in 30 woningen ingebroken, dit jaar waren dat slechts 25 woningen.

Ook de fietsdiefstallen zijn gedaald ten opzichte van ons vorig zomerseizoen van 93 naar 81. Vorig jaar waren 3 personen slachtoffer van bromfietsdiefstal, dit jaar waren dat er 2.

De winkeldiefstallen zijn gestegen van 21 naar 31. Enige nuance is hierbij wel vereist, niet iedere winkelier geeft bij ons winkeldiefstal aan. We spoorden in 2016 de winkeliers aan om steeds aangifte

te doen, dit kan de stijging in de cijfers verklaren.

Diefstal uit voertuigen is eveneens gestegen van 10 naar 22 diefstallen, een stijging met meer dan de helft. We stellen vast dat meer en meer personen hun voertuig niet afsluiten. Van de 22 diefstallen uit voertuigen bleken 10 wagens niet slotvast. We raden mensen aan om ramen en deuren steeds te sluiten en zeker geen waardevolle voorwerpen zoals een handtas, laptop, gsm, … in de wagen in het zicht te laten liggen.

Labels