Landloper en notoire inbreker F.L. slaat vermoedelijk opnieuw toe

Tussen maandagavond 05/09 om 21uur en dinsdagmorgen 06/09 om 9uur werd opnieuw ingebroken in een voetbalkantine in De Panne. Vermoedelijk gaat het opnieuw om F.L., de 64-jarige landloper-inbreker die goed gekend is in de PZ Westkust.

Betrokkene kwam een eerste keer onverwacht vrij en tijdens een daaropvolgende arrestatie voor nieuwe feiten werd hij in vrijheid gesteld na beslissing van de onderzoeksrechter.

Afgelopen weekend werd F.L bij opnieuw twee inbraken aangehouden. Hij mocht beschikken op zaterdag 3/09.

Gezien het weekend nam de politie Westkust de taken van de sociale sector op zich en zochten ze een opvangplaats voor F.L.

F.L. kon tijdens het weekend terecht in de crisisopvang te Nieuwpoort. De politie Westkust is het OCMW van Nieuwpoort hier zeer dankbaar voor, crisisopvang is immers niet voorzien voor mensen met een strafrechtelijk verleden.

Op maandagmorgen 5/09 diende F.L. zich zoals voorzien aan bij het OCMW van De Panne. Zij hebben een gesprek met hem gehad en alles gedaan wat ze konden om F.L. verder op te vangen. Echter de crisisopvang is toegewezen aan de CAW's. Hij werd door het OCMW van De Panne begeleid naar het CAW in Veurne waar ze echter met een enorme wachtlijst kampen. Het CAW Veurne verwees F.L. dan ook door naar het CAW in Oostende, maar daar heeft hij zich nooit aangeboden. De politie betreurt dat er behalve het crisisnetwerk onvoldoende faciliteiten zijn voor dringende gevallen, hiervoor is immers geen structuur voorzien. In het verleden wilde F.L. niet geholpen worden door sociale vangnetten, dit keer bleek dit wel het geval.

F.L. bevindt zich in een vicieuze cirkel van armoede en pleegt momenteel zonder een degelijke straf feiten. De politie Westkust blijft gelukkig gemotiveerd in de zaak F.L. , maar ook de slachtoffers mogen niet vergeten worden. Zij zien met lede ogen aan hoe hun infrastructuur keer op keer wordt beschadigd en hoe ze keer op keer worden bestolen.

Labels