Interventiedienst en recherche PZ Westkust kon stelende landloper opnieuw klissen

Gisteren kon de politie Westkust F.L., een 64-jarige landloper met een uitgebreid strafverleden oppakken. De recherche van de politie Westkust en de interventiedienst konden een inbraak in een tennisclub te De Panne die gebeurde op 27/08 en een inbraak in een school in De Panne op 29/08 aan hem linken gezien hij in het bezit was van een deel van het nadeel. Dit dankzij een belangrijke aanwijzingen van een gemeentearbeider. F.L. wilde geen verklaring afleggen. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid, maar die besliste om hem niet aan te houden.

Mogelijks is hij ook verantwoordelijk voor 3 verschillende andere inbraken onder andere op een camping in De Panne en in een scoutslokaal in de Panne nadat hij begin vorige week uit voorhechtenis werd vrijgelaten.

In januari 2016 zorgden de recherche van de PZ Westkust en de interventiedienst er eveneens voor dat hij opgepakt werd. Hij pleegde toen een 10-tal feiten in sport - en jeugdlokalen aan de Westkust, via DNA konden zij zeker 7 feiten bewijzen.

Voor de politie is het koffiedik kijken hoe iemand met zo'n strafblad opnieuw op vrije voeten is gezien het onderzoek naar andere feiten nog volop lopende is en betrokkene niet over een adres beschikt. Hij pleegt al bijna 30 jaar inbraken in kantines, scholen, sportlokalen, … maar kan ondanks de vele inspanningen van de politie jammer genoeg steeds opnieuw zijn gang gaan.

Labels