Vier bestuurders leveren rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in na controleactie afgelopen weekend

Afgelopen weekend controleerde PZ Westkust opnieuw op het gebruik van alcohol achter het stuur. 181 bestuurders legden een ademtest af. Zes bestuurders hadden te veel alcohol gedronken om een voertuig te mogen besturen. Van vier van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

moto

We startten de alcoholcontroles te Koksijde, in de Pelikaanstraat. Tussen half acht en tien over negen 's avonds controleerden we 79 bestuurders. Van twee bestuurders trokken we onmiddellijk het rijbewijs voor 15 dagen in.

Van kwart over negen tot half elf stelden we ons op te Nieuwpoort, in de Brugse Steenweg. 81 bestuurders legden een ademtest af. Eén bestuurder had te veel alcohol gedronken en moest het rijbewijs voor 6 uren inleveren.

In de Stationsstraat te De Panne werden tussen kwart voor één en drie uur 's nachts 61 bestuurders gecontroleerd. Opnieuw trokken we het rijbewijs van twee bestuurders onmiddellijk voor 15 dagen in. Van één van hen werd de wagen ook in beslag genomen en getakeld. Een andere bestuurder mocht 6 uren niet rijden.

We stelden ook verschillende processen-verbaal van waarschuwing op voor het verlopen van de technische keuring, verlopen van de verzekering, een defect dimlicht en het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

Verder stelden we onmiddellijke inningen op voor het niet dragen van de gordel, voor bandenslijtage en voor het negeren van een oranje verkeerslicht.

Tot slot werd één proces-verbaal opgesteld voor verkeerd parkeren en werd de wagen getakeld.

Labels