Verkeerslessen in een nieuw kleedje met go-cartparcours

Het is geen geheim meer dat de politie Westkust op alle mogelijke vlakken hoog inzet op verkeersveiligheid in het algemeen, maar ook voor kinderen in het bijzonder. Denken we maar aan de fietsexamens, de voetgangersexamens en de talloze verkeerslessen.

Zo gaf de politie in de maand september verkeerslessen voor alle leerlingen uit het vijfde leerjaar op de militaire basis van Koksijde om hen zo optimaal voor te bereiden om zich ook veilig in het verkeer te begeven wanneer ze naar een middelbare school gaan. Maar liefst 13 keer gingen de verkeerslessen door. De verkeerslessen op de militaire basis volgen op het voetgangersexamen dat de kinderen in het vierde leerjaar afleggen en zijn de voorbode van het fietsexamen dat de kinderen op het einde van het zesde leerjaar afleggen.

Tijdens de fietslessen op de militaire basis maakten de kinderen kennis met de gevaren in het verkeer. Ze fietsten onder begeleiding van de politie langs de schoolfietsroutes waarbij ze uitleg kregen over de gevaarlijke punten op de routes en een opfrissing van de verkeersregels.

Daarna konden alle leerlingen hun kunnen testen op een behendigheidsparcours en maakten ze kennis met de dode hoek door middel van een echte vrachtwagen.

Nieuw dit jaar was het go-cartparcours met verkeersborden en verkeerslichten. Zo werd een reële situatie gecreëerd en konden de kinderen zich optimaal inleven.

Alle kinderen kregen als kers op de taart ook fietslichtjes als geschenkje.

Labels