Startschot het grote fietsexamen!

Deze middag werd het startschot voor het eerste fietsexamen gegeven door schepen Lander Van Hove in aanwezigheid van commissaris Oyen (hoofd verkeersdienst PZ Westkust), de directeurs van de scholen, de sportbegeleider en het diensthoofd technieken.

In de Politiezone Westkust worden dit jaar 7 fietsexamens georganiseerd. Deze namiddag startte de gemeenteschool van Koksijde.

Er gaan ook fietsexamens door:

23/05 Leefschool De Letterzee (voormiddag), De Ark Koksijde (namiddag)
2/06 Vrije Basisschool Oostduinkerke (voormiddag)
3/06 Gemeenteschool Oostduinkerke en Leerwijzer Oostduinkerke (namiddag)
6/06 De Tuimelaar De Panne

De fietsexamens in Koksijde en Oostduinkerke zijn een initiatief van de gemeente Koksijde, de politie Westkust en de scholen in samenwerking met de Vlaamse stichting Verkeerskunde. In De Panne is het fietsexamen een initiatief van de gemeente De Panne, de politie Westkust, de scholen en OVSG (Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten).

Tijdens het grote fietsexamen wordt de praktische kennis van de verkeersregels getoetst. De leerlingen worden voorbereid op de dagdagelijkse verkeerstaken en maken kennis met levensechte situaties. Het parcours wordt dan ook afgelegd op de openbare weg zodat de leerlingen zich na afloop zelfstandig in het verkeer kunnen verplaatsen. De eindtermen verwachten van lagere scholen dat kinderen op het einde van het zesde leerjaar voorbereid zijn om zich zelfstandig in het verkeer te verplaatsen.

Op de foto van links naar rechts:

Directeur van de Letterzee Bernard Berteloot, meester Johan Depotter (6de leerj. De Ark), directeur VBS De Ark Jan Andries, directrice gemeenteschool Koksijde Carine Tegethoff, directeur VBS ODK Jürgen Lammens, schepen van Onderwijs Lander Van Hove, directeur gemeenteschool ODK Steven Maes, sportbegeleider Johan Vanhoorne, commissaris Jos Oyen, Neal Baelen (diensthoofd Technieken), …

Bron foto: gemeente Koksijde

Labels