Resultaten afgelopen BOB-campagne: 5,2% kruipt onder invloed van strafbare alcoholopname achter het stuur in de zone Westkust!

De BOB-campagne 2013-2014 liep van vrijdag 29 november 2013 tot en met maandag 27 januari 2014, ondertussen zijn de resultaten bekend.

In onze politiezone werden tijdens de BOB-campagne op 27 verschillende dagen aselectieve gerichte controles gehouden. Onze politiemensen controleerden 1140 personen op rijden onder invloed. 57 personen keken te diep in het glas.

22 personen bliezen "A" of alerte (0,22 mg/l - 0,35mg/l) en 35 personen bliezen "P" of positief (≥ 0,35 mg/l). Hiervan moesten 11 personen hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Het nationaal gemiddelde ligt op 3,2% personen die te veel dronken tijden s de BOB-campagne, voor West-Vlaanderen gaat het om 3,87%. In onze politiezone bedroeg het aantal personen die alert of positief bliezen, 5,2%.

Dit hoge aantal is te wijten aan de doorgedreven inzet en de hoeveelheid controles die onze politiemensen hielden. De controles in onze zone worden steeds gehouden op tijdstippen en plaatsen waar er een zogenaamd verhoogd risico is. De toenemende mobiliteit van de controles speelt ook zeker een rol.

Onze controles houden na de BOB- campagne uiteraard niet op. Rijden onder invloed blijf immers een prioriteit.

Labels