PZ Westkust viert verjaardag van BOB in mineur met 16 dronken bestuurders

In de avond en nacht van vrijdag 15 januari op zaterdag 16 januari vond een aangekondigde alcoholactie van onze verkeersdienst plaats. Zij controleerden 154 bestuurders in De Panne, Nieuwpoort en Oostduinkerke.

5 bestuurders bliezen "A" of Alerte (0,22 mg/l - 0,35 mg/l) en 5 personen bliezen "P" of positief (≥ 0,35 mg/l) waarvan 1 onmiddellijke intrekking voor 15 dagen (vanaf 0,64 mg/l). Opvallend is dat alle bestuurders die te diep in het glas keken in Oostduinkerke in de uitgangsbuurt tegen de lamp liepen.

Tijdens deze actie stelde de verkeersdienst ook een aantal andere inbreuken vast. 1 bestuurder reed te snel 1 bestuurder had geen geldig keuringsbewijs.

Er vonden afgelopen weekend ook een aantal onaangekondigde alcoholcontroles plaats waarbij de verkeersdienst en de interventiedienst bestuurders lieten blazen. Een 105-tal bestuurders werden hierbij aan een controle onderworpen. 1 bestuurder behaalde als resultaat "A" of Alerte en 5 bestuurders behaalden als resultaat "P" of positief, 3 hiervan moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

Labels