PZ Westkust vat weerspannige verdachte van winkeldiefstallen na achtervolging

Op 3 juli kreeg Politiezone Westkust in de namiddag melding van een winkeldiefstal. Enkele uren later kon de verdachte na een achtervolging door onze ploegen worden onderschept en ingerekend.

pz westkust

Op maandag 3 juli contacteerde een winkelbediende ons politieteam nadat een oplettende klant had gemeld dat een man de winkel had verlaten met een stapel kledij en dit vermoedelijk zonder te betalen. Bij het bekijken van de camerabeelden stelde onze aanwezige ploeg vast dat de man wellicht de kledij die hij bij zich droeg, had gestolen. Dankzij de camerabeelden had ons team ook een gedetailleerde beeld van het uiterlijk van de man.

Enkele uren later werd onze patrouilleploeg aangesproken door enkele omstaanders die ons vertelden dat een winkeldief wegliep met twee paar schoenen. De ploeg zette onmiddellijk de achtervolging  in, zowel te voet als met ons politievoertuig. De verdachte weigerde echter te stoppen, ondanks onze aanmaningen. Uiteindelijk kon onze ploeg de verdachte klemrijden en inrekenen. Ook dan gaf de man zich niet onmiddellijk gewonnen. Bij het boeien van de weerspannige man liep één van onze collega’s schaafwonden op.

Ons politieteam herkende de man van op de camerabeelden en stelde bij de inrekening vast dat de verdachte nog kledij bij zich had die mogelijk gestolen was. Deze kledij en de schoenen – die de man tijdens zijn vlucht had weggesmeten – konden we terugbezorgen aan de gedupeerde winkeluitbaters.

Na verder onderzoek door PZ Westkust werd achterhaald waar de man sinds kort verblijft. Bij een huiszoeking werden verschillende kledingstukken gevonden die mogelijk ook gestolen zijn door de verdachte.

Het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek. De onderzoeksrechter besliste om de man verder aan te houden. Hij verschijnt binnenkort voor de raadkamer. 

Labels