PZ Westkust neemt Healthy Company Award in ontvangst

Een gezonde geest in een gezond lichaam, deze leuze geldt des te meer in de PZ Westkust. Binnen de zone wordt dan ook sterk ingezet op een hoge alertheid, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en fysieke paraatheid.

Tijdens de wekelijkse opleiding en training in geweldbeheersing voor de personeelsleden van het operationeel kader van de PZ Westkust, komt ook sport uitgebreid aan bod.

Sinds kort werkt de politie Westkust hiervoor samen met de Wave Sport Health & Fitness Club in Oostduinkerke. Iedere politieman - en vrouw die zich op het terrein begeeft, legt er een medische gezondheid - en conditietest af om zijn/haar fysieke parameters in kaart te brengen waarna iedereen een persoonlijk trainingsschema krijgt. Een uniek samenwerkingsproject!

Hebben de personeelsleden een correct gewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI, longvolume, hartfrequentie in rust, …? Allemaal zaken die van groot belang zijn bij een mogelijke politietussenkomst en één voor één factoren die het vertrouwen in de dienstverlening van PZ Westkust hoog houden. De politie Westkust is er voor u!

Op dinsdag 22/11 nam de PZ Westkust dan ook met trots de Healthy Company Award in ontvangst.

Op de foto (EDK): Burgemeester van de Panne Ann Vanheste en korpschef Nicholas Paelinck nemen in naam van het politiecollege de Healthy Company Award in ontvangst uit handen van zaakvoerders Wave Sport Health & Fitness Sabine De Leeuw en Johan Vanhoutte. Dit alles in aanwezigheid van het diensthoofd HRM en logistiek Natalie Boey, vormingsverantwoordelijke Joke De Brabander en de collega's die op 22/11 hun medische gezondheid - en conditietest aflegden in Wave Sport Health & Fitness.

Labels