PZ Westkust legt verband tussen verschillende feiten en bezorgt gestolen goederen terug

Afgelopen nacht werd een verdachte dief van werkmateriaal aangehouden door onze diensten. We legden een link tussen de man en een eerdere diefstal van gereedschapsmateriaal uit een wagen en bezorgen binnenkort de gestolen goederen aan de eigenaar terug. De man zal voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

 

auto

Donderdag 6 november, rond 20 uur, stelde onze ploeg een diefstal in een wagen vast. Met een grote houten stok werd het raam aan de passagierskant door een onbekende persoon ingeslagen. De dief ontvreemde werkmateriaal. Enkele uren later, rond 2 uur ’s nachts, merkte ons team op dat een man zich verdacht gedroeg en zich voor ons probeerde te verstoppen. We konden de man onderscheppen en troffen bij hem gereedschapsmateriaal aan. De man werd overgebracht naar ons Centraal Politiehuis.

Eenmaal aangekomen in het Centraal Politiehuis konden we het materiaal dat de man bij zich had beter bekijken. We namen contact op met het slachtoffer van de eerdere diefstal uit de wagen en vroegen om een gedetailleerde beschrijving van de gestolen goederen. Het slachtoffer vertelde ons dat diens naam en voornaam op één van de gestolen items is gegraveerd en gaf een nauwkeurige omschrijving van de andere ontvreemde spullen. De puzzel werd gelegd en de feiten werden aan elkaar gelinkt. Het slachtoffer ontvangt binnenkort de goederen terug.

De man zal worden gedagvaard en zal zich voor de correctionele rechter moeten verantwoorden voor deze feiten.

Labels