Politiezone Westkust houdt verschillende verkeersacties

Op maandag 13 september 2022 werden door Politiezone Westkust verschillende verkeersacties gehouden. In de voormiddag werden controles gehouden die zich hoofdzakelijk concentreerden op het vaststellen van overtredingen met betrekking tot ladingzekering, in de namiddag was de mobiele flitser actief.

50

De controle in de voormiddag leverde 11 onmiddellijke inningen op wegens onvoldoende of foutieve ladingzekering: er werden 9 onmiddellijke inningen van elk 125,06 EUR uitgeschreven wegens onvoldoende of foutieve ladingzekering voor voertuigen met een Maximaal Toegelaten Massa kleiner of gelijk aan 3,5 ton en er werden 2 onmiddellijke inningen van elk 350,00 EUR uitgeschreven wegens onvoldoende of foutieve ladingzekering voor voertuigen met een Maximaal Toegelaten Massa van meer dan 3,5 ton.

Verder werden er 2 onmiddellijke inningen uitgeschreven van elk 1.500,00 EUR wegens geen vervoersvergunning en werd er één proces-verbaal opgemaakt wegens overlading. Er werd eveneens één onmiddellijke inning uitgeschreven van 125,06 EUR wegens het niet leesbaar zijn van de kentekenplaat, één onmiddellijke inning van 183,06 EUR wegens het gebruik maken van een niet vastgeklikt mobiel elektronisch apparaat tijdens het rijden en één onmiddellijke inning van 67,06 EUR wegens inbreuk op technische eisen. Tot slot werden 2 processen-verbaal van waarschuwing opgemaakt wegens het verlopen zijn van de technische keuring.

Tijdens de snelheidscontrole in de namiddag reden heel wat bestuurders te snel. In Nieuwpoort ter hoogte van de Ramskapellestraat reden 19 bestuurders sneller dan de maximaal toegelaten snelheid. In de Strandlaan te Koksijde respecteerden 37 bestuurders de snelheidslimiet niet. In de Koksijdeweg te De Panne reden 49 bestuurders te snel. De maximaal toegelaten snelheid betrof op elke locatie 50 km/uur.

Labels