Politiezone Westkust houdt gezamenlijke verkeersactie met RVA en Arbeidsinspectie

Op maandag 17 april hield PZ Westkust een gezamenlijke verkeersactie met RVA en de Arbeidsinspectie.

verkeer

De controles werden telkens gehouden te Koksijde, in de Ten Bogaerdelaan en aan de Wulpenbrug.

Ons politieteam stelde volgende overtredingen vast:

  • 1 onmiddellijke inning van 1.500,00 euro wegens het uitvoeren van bezoldigd zakenvervoer zonder de nodige vergunning;
  • 1 onmiddellijke inning van 350,00 euro wegens een uitstekende container waarvan de inrichting achteraan niet in overeenstemming was met de vereisten inzake het technisch reglement;
  • 4 processen-verbaal van waarschuwing wegens een vervallen keuringsbewijs;
  • 1 proces-verbaal van waarschuwing wegens het niet bij zich hebben van het rijbewijs;
  • 1 proces-verbaal van waarschuwing wegens het bij zich hebben van een Frans rijbewijs terwijl men reeds enige tijd in België woont.

De bestuurder die een proces-verbaal van waarschuwing ontving, moet de overtreding regulariseren. Binnen de termijn zoals vermeld in het proces-verbaal van waarschuwing dient hij bij een lokale politiezone naar keuze aan te tonen dat hij zich op orde heeft gesteld. De afgifte van een proces-verbaal van waarschuwing doet echter geen afbreuk aan het recht van het openbaar ministerie om alsnog de strafvervolging in te stellen, zelfs wanneer de overtreder zich binnen de gestelde termijn heeft geregulariseerd.

De RVA en de Arbeidsinspectie stelden zeven processen-verbaal op: 2 processen-verbaal wegens illegale tewerkstelling (“zwartwerk”), 4 processen-verbaal voor personen die hun controlekaart niet hadden ingevuld en 1 proces-verbaal voor een persoon die deeltijds werkt maar die niet kon aantonen dat hij binnen het vastgestelde uurrooster aan het werken was.

Labels