Politie Westkust wint vierde schutterstreffen ‘TIR Franco-Belge'

De politiezone Westkust won de vierde editie van het schutterstreffen met de Franse Gendarmerie, Basis Koksijde en twee VIP-ploegen. Het tornooi op dinsdag 7 maart ging door in de schietstand van de Nieuwpoortse Wapensportkring en voor de logistieke ondersteuning kon gerekend worden op de medewerking van Westkust Shooting Club.

Voor de schutterswedstrijd werden drie schietproeven voorzien. Per proef werd met een ander type wapen gevuurd. Dit gaf de deelnemers ook de gelegenheid om met een wapen van de collega's te vuren en was tevens een training tussen de verschillende politiediensten waarmee al jaren een nauwe samenwerking bestaat.

De ploeg van de Politiezone Westkust bestond uit Gawein Antonie, Davy Volcke, Dimitri Vandepoele, en Pascal Vercruyce. Individueel was de eerste plaats voor Gawein Antonie (276 punten), van PZ Westkust. Hij haalde het voor zijn collega's Davy Volcke (271 punten), Pascal Vercruyce (270 punten) en Dimitri Vandepoele (259 punten).

In ploegverband won de politiezone Westkust (1076 punten). Op nummer 2 de ploeg van 1Wing/BKoks (923 punten), Op 3 het VVIP team van de korpschef Nico Paelinck (909 punten), op 4 de Gendarmerie Nationale PSIG (904 punten), op 5 de Gendarmerie Nationale COB (895 punten) en op de 6de plaats het VIP-team (genodigden - 598 punten).

De ploeg van Politiezone Westkust mocht dan ook de trofee en de gouden plaketten in ontvangst nemen.

Eerste dame werd Lucie Willaert van de Gendarmerie COB met een mooie negende plaats in de algemene rangschikking voor Ann Vanheste, lid van het politiecollege en burgemeester van De Panne, die ook een meer dan behoorlijke score behaalde.

De jubileumeditie gaat door in februari 2018.

(Foto: EDK)

Labels