Politie Westkust en de preventiediensten van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort bundelen hun krachten in de strijd tegen inbraken

Op 28 oktober gaat de 3de nationale actiedag tegen woninginbraken "1dagniet" door, maar het blijft niet bij 1 preventiedag voor de PZ Westkust en de preventiediensten van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Naast de dagdagelijkse inzet, zetten zij in de periode en week voor "1dagniet"ook al heel wat extra initiatieven op poten. De woninginbraken daalden met 44 % ten opzichte van 2015 en dat willen ze graag zou houden.

Initiatieven die doorgaan in de week van "1dagniet" (24/10 t.e.m. 29/10):

Op stap met voetafdrukken die van een inbreker konden zijn


Is jouw woning niet voldoende beveiligd (ladder binnen handbereik, deur open, …)? Dan is de kans groot dat de mountainbikepatrouille van de politie of de gemeenschapswachten bij jou komen aankloppen. Zij gaan op pad in de inbraakgevoelige wijken met preventievoetafdrukken boordevol tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

Preventietips in het straatbeeld


Bovendien zal de tekstkar van de politie de hele week in het straatbeeld prijken met daarop verschillende preventietips om inbraak te voorkomen.

Controleacties VIP


Ook het VIP-team van de politie staat die week paraat. Zij zullen verschillende controleacties houden langs veel gebruikte toegangswegen.

Ontmoet je diefstalpreventieadviseur in de preventiestand op de wekelijkse markt


Je diefstalpreventieadviseur ontmoeten? Kom dan op "1dagniet" (28/10) naar de markt in Koksijde of Nieuwpoort. Je krijgt er uitleg over diefstalpreventie aan de hand van praktische voorbeelden en tal van documentatiemateriaal. Ook iemand van de politie is er aanwezig. Op zaterdag 29/10 vind je de preventiestand op de markt in De Panne.

Wedstrijd "geniet van je film als een koning, zonder een onaangename verrassing in je woning".


Wil je zelf meedenken over inbraakpreventie en ga je graag naar de bioscoop? Neem dan deel aan de wedstrijd in het kader van "1dagniet".

Wat moet je doen? Stuur een leuke slogan rond inbraakpreventie of een anti-inbraaktip in rijmvorm door (bv. hou de inbreker buiten, door je deuren te sluiten) naar communicatie@politiewestkust.be of post de tip op de facebookpagina (www.facebook.com/politiewestkust) van de politie.

Deelnemen via de facebookpagina kan vanaf 4 oktober. Op "1dagniet"(28 oktober) worden de winnaars bekend gemaakt. 20 cinematickets worden onder 7 winnaars verdeeld. Je maakt kans op 4 tickets (2 winnaars), 3 tickets (2 winnaars) of 2 tickets (3 winnaars).

Deelnemen is dus de boodschap!

Aanvullende info wedstrijd:

  • Ongepaste reacties kunnen we niet toestaan en worden verwijderd.
  • 1 tip/slogan per deelnemer.
  • Bij een even aantal "likes" op het einde van de wedstrijd, kijken we naar de datum waarop de tip/slogan werd gepost (hoe sneller je jouw tip post, hoe meer kans je maakt).
  • Wie geen Facebook heeft en toch wil deelnemen aan de wedstrijd, kan dit door een tip/slogan te sturen naar communicatie@politiewestkust.be. De tips worden door ons ook op de Facebookpagina geplaatst zodat ook deze tips/slogans "likes" kunnen verzamelen.
  • De wedstrijd bevat een complete vrijwaring van Facebook voor elke deelnemer. De wedstrijd wordt tevens niet gesponsord, goedgekeurd of beheerd door Facebook (geen associatie met Facebook), maar is in organisatie van de PZ Westkust.

Labels