Opnieuw geslaagde acties gauwdiefstal!

Op vrijdag 14 maart en op zaterdag 15 maart vond een preventieve actie gauwdiefstal plaats. Tijdens dergelijke acties zijn onze politiediensten actief op door het publiek veel bezochte plaatsen zoals markten, in winkelstraten, ... Daar is het risico op gauwdiefstal immers veel hoger.

De politie sensibiliseerde ook voor de gevaren van gauwdiefstal. Wanneer onze diensten een mogelijk slachtoffer voor gauwdiefstal zien (bv. iemand die met haar handtas open en bloopt rondloopt, iemand waarvan zijn/haar portefeuille zichtbaar is) wordt de persoon in kwestie ook aangesproken. Dergelijke acties komen regelmatig voor in het kader van preventie.

Tijdens de actie gauwdiefstal van zaterdag 15 maart werd een verdachte op heterdaad betrapt door de gerante van een supermarkt te De Panne toen hij met een volle onbetaalde winkelkar de supermarkt verliet. De gerante sprak hem aan toen hij bij zijn voertuig aankwam met de volle winkelkar. Daarop zette hij het op een lopen en vluchtte weg. Onze politiemensen hielden zich op in de omgeving van het verdacht voertuig. Wanneer de dader terugkwam bij zijn voertuig spurtte hij het Calmeynbos in, maar werd opgespoord en overmeesterd door onze diensten. De dader stal voor 215,86 euro aan voedingswaren. Hij bekende de feiten.

Labels