Oplichter die zich uitgeeft voor nutsmedewerker opgepakt!

De 56-jarige verdachte D.M. die zich uitgaf als valse nutsmedewerker werd op donderdag 11 juni opgepakt. Hij pleegde vermoedelijk tussen zaterdag 6 juni en donderdag 11 juni 7 feiten.

Hij gebruikte steeds een list om zijn slag te slaan bij zijn hoogbejaarde slachtoffers, die allen woonachtig zijn te De Panne. Op donderdag 11 juni, net na de middag sloeg hij opnieuw toe, ditmaal in de Duinhoekstraat te De Panne. Ook nu weer belde hij bij het slachtoffer aan en gaf hij zich uit als medewerker van een elektriciteitsmaatschappij en kon zo de portefeuille van het slachtoffer meenemen.

Tijdens 2 eerdere feiten kon hij ook al via een list de portefeuille van een slachtoffer meenemen en bij een ander slachtoffer geld en juwelen.

De 89-jarige vrouw waarbij hij op donderdag 11 juni aanbelde was zo kwiek om onmiddellijk nadat de verdachte de plaats had verlaten, de politie te bellen. Dit dankzij het verspreiden van de verschillende waarschuwingen voor deze man door de politie Westkust.

De politie Westkust wil dan ook iedereen danken die de waarschuwingen voor deze man heeft gedeeld, maar wil tevens aanraden om ook in de toekomst alert te blijven voor dergelijke oplichters!

De verdachte wordt hoogstwaarschijnlijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Labels