Opgepast voor knuffeldiefstal

Wij willen u waarschuwen voor "knuffeldiefstal". Bij deze vorm van diefstal vragen de verdachten, meestal vrouwen, de weg of om iets eenvoudigs te doen. Als dank geven ze een knuffel of enkele goedkope juwelen waarbij ze van dit afleidingsmanoeuvre gebruik maken om in het geniep iets te stelen van het slachtoffer zoals juwelen of geld.

Wij kregen melding van zo'n knuffeldiefstal te De Panne. De verdachte (vrouw) vroeg de weg naar de apotheker. Uit dankbaarheid hing de verdachte een halsketting rond de hals van het slachtoffer en gaf ze het slachtoffer ook een ring. Eenmaal thuis aangekomen merkte het slachtoffer dat haar eigen dure halsketting gestolen werd.

De verdachten reden vermoedelijk met een zwarte Audi A4 of Audi A6 met een Duitse nummerplaat. In de wagen zaten een vrouw, een man en een kind van 3-4jaar oud. De personen spraken Portugees en gebroken Frans. De vrouw droeg een lichte bloes, is struis gebouwd en tussen de 30 en 40 jaar oud. De man is ongeveer even oud.

Wij vragen u om alert te zijn en steeds onze diensten te contacteren op het nummer 058 533 000 bij het zien van verdachte personen/omstandigheden.

Labels