Hoe vermijd ik een diefstal uit mijn wagen?

Omdat diefstal uit voertuigen nog te dikwijls voorkomt, delen we graag onderstaande tips om de kans hierop te verkleinen. In onze politiezone stellen we eveneens, net zoals in andere politiezones in West-Vlaanderen een verhoging vast. Deze morgen nog stelden we een dergelijke diefstal vast in De Panne.

Enkel summiere belangrijke tips:

  • Parkeer je voertuig niet op een afgelegen plaats, maar in een garage of op een goed verlichte parkeerplaats in het zicht.
  • Sluit je wagen steeds zorgvuldig af, ook al ben je maar even weg. Vergeet ook je ramen niet te sluiten.
  • Neem steeds je boorddocumenten mee, boorddocumenten zijn goud waard voor criminelen.
  • Laat geen mobiele gps en houder achter in de wagen, verwijder ook de eventuele zuignapafdruk. Ook andere waardevolle voorwerpen laat je best nooit achter zoals een Ipad, Laptop, gsm, handtas, … Dieven koesteren zo geen hoop om de voorwerpen te bekomen. Indien je het toch niet kan laten om ze in de wagen te bewaren, leg ze dan in de koffer uit het zicht van potentiële dieven.

In het kader van een goede preventieve aanpak willen we de inwoners van onze zone ook vragen om ons onmiddellijk in te lichten op het nummer 058 533 000 wanneer ze verdachte gedragingen aan voertuigen opmerken.

Labels