Hoe moet ik bellen naar noodnummers?!

De laatste tijd kreeg gouverneur Carl Decaluwé herhaaldelijk via de media te horen dat er zich problemen voordeden bij tussenkomsten van hulpdiensten.

Uit de berichtgevingen bleek dat het meestal ging om foutieve info die werd verstrekt door de oproeper aan de operator van de nooddiensten of info die de operator verkeerd begreep.

Het foutief uitsturen van een hulpdienst kan zware gevolgen hebben voor het slachtoffer (bv. het verkeerd uitsturen van medische hulp) of kan zware schade aan eigendommen berokkenen (bv. het verkeerd uitsturen van de brandweerdiensten). Ook het verkeerd uitsturen van politiediensten kan zware gevolgen hebben. Denk maar aan daders die binnen een woning zijn terwijl hulp gevraagd wordt door de bewoners vanuit de woning.

Om die reden is de provincie-gouverneur gestart met een flyer-campagne "hoe bellen naar de noodnummers".

Op deze flyer wordt in begrijpbare taal uitgelegd hoe u contact dient te nemen met de nooddiensten. U kunt er ook op terugvinden welke info van belang is en hoe u zich het best gedraagt ten overstaan van de operator van de noodcentrale. Op de flyer wordt ook even verwezen naar de nationale campagne "geen gezever", waarbij wordt aangegeven dat nooddiensten bedoeld zijn voor echte noodoproepen.

Klik op onderstaande afbeelding om de flyer te raadplegen!

Labels