HEET VAN DE NAALD!

Kelderdieven krijgen celstraffen mede dankzij politiezone Westkust

Een man van 42 jaar oud en een man van 58 jaar oud werden gisteren veroordeeld voor een aantal diefstallen in de zone Westkust. Meestal stalen ze drank uit kelders.

Dit mede dankzij onze politiemensen. Een zaakvoerder van een restaurant te Oostduinkerke kon een beschrijving geven van de persoon die bij hem had ingebroken. Onze recherchedienst herkende de dader en voerde een huiszoeking met toestemming uit te Koksijde. Een van onze wijkinspecteurs die de vaste verblijfplaats van zijn handlanger kende, hielp onze recherchedienst hierbij. Zo vonden zij heel wat gestolen goederen terug.

De man van 58 jaar oud kreeg 2 jaar cel en werd op verzoek van het Openbaar Ministerie onmiddellijk aangehouden. De man van 42 jaar kreeg twintig maanden cel. Ze moeten ook een schadevergoeding betalen aan hun slachtoffers.

Twee jaar cel mede dankzij PZ Westkust voor belaging ex

Een man van 46 jaar uit Oud-Heverlee werd gisteren veroordeeld tot 2 jaar effectieve celstraf wegens ernstige feiten van belaging door zijn ex, een vrouw van 40 jaar uit De Panne. Hij stak vorig jaar in december haar auto in brand te Veurne en viel haar meermaals lastig. Hij moet zijn slachtoffer ook een schadevergoeding betalen.

Onze interventiedienst, steundienst en recherchedienst leverden een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek. Ze moesten immers meermaals tussenkomen.

Labels