Gemengd VIP-CIK-Franco-Belge team voor proactieve heterdaadpatrouilles tijdens de zomer!

Vanaf 1 juli mag de PZ Westkust 10 collega's van het CIK (Corps d' Intervention/ Interventiekorps federale politie) verwelkomen. 8 personen uit het interventiekorps van Mons en 2 uit het interventiekorps van Charleroi. Vandaag (23/06) kwamen zij samen in onze zone om alvast nader kennis te maken met de collega's. In de zomermaanden zullen zij logeren op de basis Koksijde.

Dagelijks zullen zij in de zomer in ploegen van 3 personen ons VIP-team bijstaan, maar ook onze interventieteams. De Waalse CIK-collega's van de federale politie zullen immers de Franstalige verhoren van de interventieploegen op zich nemen.

Met hun komst wil de PZ Westkust nog meer inzetten op klantvriendelijkheid naar de Franstalige toerist toe en kan de politie de verhoren van Franstalige daders nog meer professionaliseren.

In samenwerking met het VIP-team staan zij in voor grensoverschrijdende acties, acties de Lijn met controles op de trams, patrouilles op de DK- bus uit Duinkerke, acties in de dancings, in de centra van de PZ Westkust en voor patrouilleactiviteiten in en over de grens.

Labels