Deelname van PZ Westkust aan provinciale campagne Veilig fietsen heeft geloond!

Naar jaarlijkse gewoonte nam de politie Westkust deel aan de provinciale campagne "Veilig fietsen". De campagne loopt sinds 2003 en is een samenwerking tussen het provinciebestuur van West-Vlaanderen en de federale dienst politionele veiligheid, met de medewerking van de politiezones in West-Vlaanderen.

Door deel te nemen aan deze campagne wil de politiezone Westkust de jeugd sensibiliseren in het gebruik van fietsverlichting en willen we hen ook aanmoedigen om op een veilige manier met een correct uitgeruste fiets aan het verkeer deel te nemen.

De preventieve of sensibiliserende fase waarbij de fietsen op school gecontroleerd werden liep van 1 oktober tot en met 15 november. Deze resultaten communiceerden wij reeds, maar voor de volledigheid geven wij ze hieronder nogmaals mee.

Tijdens de preventieve fase controleerde de PZ Westkust 332 fietsen. Hiervan waren 140 fietsen niet volledig in orde of 42%. 47 personen of 14% was niet in orde met zijn/haar fietsverlichting.

Van 16 november tot en met midden februari liep in onze zone de repressieve of handhavingsfase met politiecontroles op de openbare weg.

Tijdens de repressieve fase controleerde de PZ Westkust 2468 fietsen. Hiervan waren 35 fietsen niet in orde of 1,4%. Wat betreft de fietsverlichting waren 64 personen niet in orde of 2,6%.

We kunnen hieruit dus besluiten dat deze controles zeker lonen!

Ter illustratie kunt u in onderstaande bijlages een aantal cijfergevens terugvinden:

preventieve fietscontroles 2013-2014.pdf

repressieve fietscontroles 2013-2014.pdf

Labels