Bezoek oud-collega's aan PZ Westkust

Op dinsdag 23 april brachten oud-collega's van politie, rijkswacht en gerechtelijke politie een bezoekje aan het hoofdkwartier van onze politiezone. Dit op uitnodiging van de Vriendenkring Politie Westkust.
Het initiatief lokte meteen een groot aantal deelnemers : niet minder dan 25 oudgedienden konden met eigen ogen vaststellen dat de werkmethodes en -omgeving de laatste decennia heel wat wijzigingen ondergingen.
Tijdens een uiteenzetting met aandacht voor camerawerking, systemen voor opmaak van processen-verbaal en huidige Salduzwetgeving wisselden de deelnemers dan ook heel wat beroepservaringen uit en werden heel wat anekdotes aangehaald. Het bijwonen van een opleidingsmodule geweldsbeheersing kon ook op de nodige aandacht rekenen hoewel niemand zich kandidaat stelde om sparring partner te zijn van de trainers.
Het bezoek werd afgesloten met een rondgang in de gebouwen van het centraal commissariaat. Na afloop mochten we heel wat positieve reacties noteren.



In de namiddag stond een rondgang bij de brandweer op het programma. Een aantal van de bezoekers die de rondleiding bij Politiezone Westkust volgden, namen ook hieraan deel.
Op de foto ontbreken een aantal deelnemers gezien de foto in de namiddag werd getrokken tijdens het bezoek aan de brandweer.

Labels