7de Franco-Belge dag van de verkeersveiligheid officieel geopend!

Momenteel (zaterdag 27 juni 2015) vindt de 7de editie plaats van de Franco-Belge dag van de verkeersveiligheid. The place to be is dit jaar Place Jean Bart te Duinkerke. De Franse collega's staan dan ook in voor de organisatie van de preventiedag met medewerking van de PZ Westkust, de preventiediensten van De Panne en Koksijde en tal van andere partners.

Op de Place Jean Bart werd een heus verkeersdorp opgesteld en kunnen de bezoekers deelnemen aan tal van verkeersactiviteiten. Zo kunnen ze onder andere plaatsnemen in de tuimelwagen waarbij een verkeersongeval geënsceneerd wordt en kunnen ze de motosimulator uitproberen.

Hoofddoel van dit initiatief is zowel de Franse als de Belgische bevolking duidelijk maken dat grensoverschrijdende samenwerking ook op vlak van verkeersveiligheid noodzakelijk is. De cijfers omtrent de verkeersongevallen in de zone Westkust bewijzen dit. In 2014 gebeurden 833 ongevallen waarvan 89 ongevallen met Fransen of maar liefst 11 %

Gezien het een preventiedag betreft krijgen de Franse verkeersovertreders die in de week voor de Franco - Belge dag van de verkeersveiligheid een lichte verkeersovertreding pleegden, de kans om op de preventiedag en een aantal preventiestanden de doorlopen in de vorm van een alternatieve straf voor de traditionele verkeersboete.

De Franco-Belge dag van de verkeersveiligheid werd om 11 uur geopend door Philippe Waghemaecker, président de l'A.D.A.S.A.R.D en Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust. Dit gebeurde in aanwezigheid van liason-officier van de politie Westkust Johan Verlynde en tal van andere Franse prominenten.

Labels