4,3 % van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol tijdens controleactie afgelopen weekend

Afgelopen weekend controleerde Politiezone Westkust opnieuw op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. 4,3 % van de gecontroleerde bestuurders was onder invloed van alcohol.

alcohol

In totaal legden 188 bestuurders een ademtest af. Acht bestuurders keken te diep in het glas. 

Drie bestuurders bliezen alarm. Hun rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Bij één beginnend bestuurder wees de ademanalyse uit dat de alcoholconcentratie hoger was dan 0,22 mg/l uitgeademde alveolaire lucht. Ook diens rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Bovendien zal deze bestuurder moeten verschijnen voor de politierechtbank. De politierechter is verplicht om de jonge bestuurder een rijverbod van minimaal 8 dagen op te leggen en het herstel van het recht tot sturen afhankelijk te maken van het opnieuw slagen voor het theoretisch of praktisch rijexamen. Twee andere bestuurders bliezen positief en leverden hun rijbewijs voor zes uren in. Er werd een proces-verbaal opgesteld en zij krijgen een boete. Van nog twee andere bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken want de alcoholconcentratie was hoger dan 0,65 mg/l UAL. Zij zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Naast deze overtredingen stelden we één proces-verbaal op voor het sturen met een voorlopig rijbewijs na 22 uur in het weekend en twee onmiddellijke inningen wegens het rijden zonder verlichting en het negeren van een verkeersbord.

Er werden tot slot zes processen-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens verschillende verkeersinbreuken.

Labels