100 % SAFE!

Afgelopen weekend werden opnieuw verkeersacties gehouden door Politiezone Westkust. Alle gecontroleerde bestuurders bliezen SAFE! Helaas stelden we ook heel wat overtredingen vast inzake het parkeren op een plaats voor mindervaliden met takelen van het voertuig tot gevolg.

verkeer

86 bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Geen enkele bestuurder keek te diep in het glas of gebruikte drugs. Het is duidelijk dat onze vele controles en sensibiliseringsacties hun effect niet hebben gemist. We hopen dat dit mooie resultaat zich vele keren zal herhalen.

We stelden echter ook heel wat overtredingen vast inzake het parkeren op een plaats voor mindervaliden en stelden hiervoor telkens een proces-verbaal op: drie processen-verbaal wegens parkeren op een plaats voor mindervaliden met een vervallen kaart; één proces-verbaal wegens parkeren op een plaats voor mindervaliden met een valse kaart – hiervoor werd ook een proces-verbaal valsheid in geschrifte opgesteld; één proces-verbaal wegens parkeren op een plaats voor mindervaliden met een ongeldige kaart en twee processen-verbaal wegens parkeren op een plaats voor mindervaliden zonder kaart. Alle zeven voertuigen werden getakeld. We betreuren deze overtredingen en blijven hierop streng controleren. Neem je de parkeerplaats van een mindervalide, neem dan ook de handicap!

Naast deze overtredingen werden er verschillende inbreuken vastgesteld op het politiereglement op het stilstaan en parkeren, stelden we een proces-verbaal op wegens een opgefokte bromfiets, werden er vier onmiddellijke inningen uitgeschreven en werden er negen processen-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens verschillende verkeersinbreuken.

Labels