Politieraad van 21 november 2018.

De politieraad van de lokale politie Kouter heeft in vergadering van 21 november 2018 over volgende punten beraadslaagd en beslist:

In openbare zitting :

1) Goedkeuring verslag (openbare zitting) vorige vergadering

Het verslag (openbare zitting) van de vergadering van de politieraad in zitting van 19 september 2018 werd unaniem goedgekeurd.

2) Mededelingen vanwege het politiecollege

De burgemeester-voorzitter heeft een aantal punten verduidelijkt uit de politiecolleges van 03 en 24 september alsook 08 en 22 oktober 2018.

3) Financiën – Begrotingswijzigingen 1 en 2 politiebegroting dienstjaar 2018 – Vaststelling

De begrotingswijzigingen 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) over het dienstjaar 2018 werden door de politieraad vastgesteld met 88,20 ja-stemmen (berekening overeenkomstig stemgedrag inzake politiebegroting bepaald in artikel 26 van de wet van 07 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus).

4) Financiën – Opname lening ter financiering van de aankoop van 2 Infrax-gebouwen in Torhout – Goedkeuring bestek

De politieraad heeft met eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend voor de opname van een lening ter financiering van de aankoop van 2 Infrax-gebouwen in Torhout (cfr. besluit politieraad in zitting van 19 september ll.) alsook aan het bestek voor de opdracht ‘Opname lening ter financiering aankoop gebouwen van Infrax’ (met refertenummer FD/2018.02 opgesteld door de bijzonder rekenplichtige).

5) Financiën – Politiebegroting over het dienstjaar 2019 – Vaststelling van voorlopige kredieten voor de maanden januari en februari 2019

De politieraad heeft unaniem goedkeuring verleend voor de vaststelling van voorlopige kredieten voor de maanden januari en februari 2019 teneinde te kunnen overgaan tot vereffening van de gewone verplichte uitgaven waarvoor er een uitvoerbaar krediet was uitgetrokken op de begroting van het vorig dienstjaar.

6) Middelen – Aankoop politiemotorfiets (vervanging) ten behoeve van de mobiliteitscel – Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen

De politieraad heeft met eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend voor de aankoop van 1 politiemotorfiets (vervanging van de Honda ST 1300 met nummerplaat 1MGZ120) met bijhorende GPS en opbergvak voor documenten ten behoeve van de mobiliteitscel voor een totaalbedrag geraamd op 25.500,00 euro (inclusief BTW). De nodige kredieten zijn voorzien in de politiebegroting 2018 onder artikel 330/743-51. De politieraad heeft zich akkoord verklaard om voor deze aankoop in te schrijven in het raamcontract Procurement 2016 R3 004 (BMW – perceel 1 – post 2).

7) Middelen – Aankoop 6 elektrische fietsen (3 dames- en 3 herenfietsen) en 1 speed pedelec – Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen

De politieraad heeft unaniem goedkeuring verleend voor de aankoop van 6 elektrische fietsen (in casu 3 dames- en 3 herenfietsen) en 1 speed pedelec ten behoeve van de contactteams. De opdracht zal gegund worden via onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking en dit voor een totaalbedrag geraamd op 24.000,00 euro (inclusief BTW). De nodige kredieten zijn voorzien in de politiebegroting 2018 onder artikel 330/743-51. De administratieve en technische bepalingen toepasselijk op de opdracht zijn vermeld in het lastenboek ‘Levering van 6 elektrische fietsen en 1 speed pedelec’.

8) Middelen – Afschrijving (verkoop) 2 politievoertuigen en 1 politiemotorfiets – Goedkeuring

De politieraad heeft met eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend voor de afschrijving van de politievoertuigen Ford Mondeo (AFG008) van de mobiliteitscel en Opel Astra Break (HHT955) van de lokale recherche die, conform het voertuigenmigratieplan, vervangen werden door respectievelijk een Volkswagen Transporter Combi en een Toyota Avensis Touring Sports. De politieraad heeft zich akkoord verklaard om de voertuigen te verkopen aan de garagehouders die hebben ingestaan voor het onderhoud ervan, meer bepaald de garage Goethals uit Torhout is bereid om de Opel Astra Break over te nemen voor een bedrag van 1.500 euro en de garage Veys-Vanclooster uit Torhout wil de Ford Mondeo overkopen voor een bedrag van 250 euro. Er dient ook 1 politiemotorfiets Honda ST 1300 met nummerplaat 1MGZ120 afgeschreven te worden waarvan beslist werd om deze niet meer te herstellen. De motorfiets zal verkocht worden aan garage Casier uit Oudenburg voor een bedrag van 500 euro.

9) Personeel – Openstellen 2 vacatures basiskader (2 inspecteurs wijkpolitie) via de Mobiliteit 2018-04

De politieraad heeft unaniem goedkeuring verleend voor het openstellen van 2 vacatures basiskader (in casu 2 inspecteurs wijkpolitie) via de Mobiliteitscyclus 2018-04.

10) Personeel – Openstellen 6 vacatures basiskader (6 inspecteurs wijkpolitie) via de Aspirantenmobiliteit 2018-A2 (categorie C)

De politieraad heeft met eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend voor het openstellen van 6 vacatures basiskader (in casu 6 inspecteurs wijkpolitie) via de Aspirantenmobiliteit 2018-A2 (categorie C – conform de richtlijnen van de ministeriële omzendbrief GPI 73 van 14 mei 2013).

11) Varia – Vaststelling van het aantal leden van de nieuwe politieraad

Conform de vigerende wetgeving heeft de uittredende politieraad het aantal leden dat iedere gemeenteraad telt in de politieraad vastgesteld en dit op basis van de respectievelijke bevolkingscijfers (Bevolkingscijfers Vlaams Gewest op 01 januari 2018 – publicatie B.S. 19.02.2018). Wat de politiezone Kouter betreft, geeft dit volgend resultaat: Gistel: 3 – Ichtegem: 4 – Jabbeke: 4 – Oudenburg: 2 – Torhout: 6 (totaal: 19 politieraadsleden, met uitzondering van de 5 burgemeesters die van rechtswege lid zijn van de politieraad en niet worden meegerekend in het aantal leden).

In geheime zitting :

12) Goedkeuring verslag (geheime zitting) vorige vergadering

13) Personeel – Aanvraag non-activiteit voorafgaand aan de pensionering

14) Personeel – Aanvraag non-activiteit voorafgaand aan de pensionering

15) Personeel – Aanstelling 1 basiskader (inspecteur wijkpolitie) in het kader van de Mobiliteit 2018-04

Overeenkomstig de bepalingen betreffende het administratief toezicht voor de politieraden- en colleges liggen voormelde besluiten ter inzage van het publiek van 22 november tot 02 december 2018 op de Beleidsondersteuning te Jabbeke (Constant Permekelaan 8), iedere werkdag tijdens de kantooruren.

A. Wittesaele                                                                            D. Vanhessche

Secretaris                                                                                 Burgemeester-voorzitter

 

Labels