My eBox: phishing mails in omloop!😡

my e-bo

Meer en meer circuleren er phishing mails die een notificatie vanuit My eBox nabootsen met de volgende onderwerpen: aanslagbiljet FOD Financiën, verkeersboete FOD Justitie, enz.

Deze phishing e-mails zijn bijzonder overtuigend en daarom des te gevaarlijker.

  • My eBox zal nooit vragen om bankgegevens in te vullen of gebruikersgegevens behalve die van uw CSAM digitale sleutels.
  • Berichten vanuit My eBox zullen u persoonlijk aanspreken met uw naam "Beste vervolgd met uw voornaam en familienaam”, in sommige gevallen met uw gekozen aansprekingnaam van uw profiel, nooit met enkel “Geachte Heer/Mevrouw”, "Geachte burger", of "Geachte relatie".
  • Controleer steeds het e-mailadres van de afzender. My eBox stuurt enkel berichten vanuit het e-mailadres myebox.noreply@bosa.fgov.be.

Enkele tips:

- Als u een e-mail heeft ontvangen waar u niet zeker van bent kunt u steeds naar https://myebox.be navigeren en toegang krijgen tot de applicatie via de link "Open My eBox" op de startpagina. Als er geen nieuw bericht voor u klaar staat, is de e-mail die u zojuist hebt ontvangen een phishing-poging.

- Als u andere platformen gebruikt, zoals Mijn Burgerprofiel, IRISbox, Doccle, KBC Mobile en Trusto, kunt u nagaan of u verschillende notificaties hebt ontvangen voor hetzelfde ontvangen eBox-bericht.

- Aarzel niet om de SafeOnWeb App te installeren. Deze applicatie waarschuwt u voor cyberdreigingen en online oplichting en evalueert ook het veiligheidsniveau van uw thuisnetwerk.

Labels