Beslissingen politieraad van 19 september 2018.

Politieraad lokale politie Kouter (5452)

Aanwezig: D. Vanhessche, burgemeester-voorzitter, B. Halewyck, K. Bonny, P. Velle, K. Audenaert, burgemeesters, R. Defreyne, J. Pollentier, J. Willems, L. Cobbaert, O. Deprez, D. Van Moerkercke, C. Vierstraete, C. Daenekindt, F. Dereeper, A. D’hoedt, P. Vanden Bussche, G. De Vlam, M. Gilliaert, S. Becelaere, P. Billiet, L. Bogaert, B. Vander Donckt, M. Vanwalleghem, M. Verduyn, raadsleden, K. Depovere, korpschef en A. Wittesaele, secretaris

De politieraad van de lokale politie Kouter heeft in vergadering van 19 september 2018 over volgende punten beraadslaagd en beslist:

In openbare zitting :

1) Goedkeuring verslag (openbare zitting) vorige vergadering

Het verslag (openbare zitting) van de vergadering van de politieraad in zitting van 23 mei 2018 werd unaniem goedgekeurd.

2) Mededelingen vanwege het politiecollege

De burgemeester-voorzitter heeft een aantal punten verduidelijkt uit de politiecolleges van 07 en 28 mei, 11 en 25 juni, 16 juli alsook 13 augustus 2018.

3) Middelen – Aankoop 2 Infrax-gebouwen (bedrijfsgebouw I – Ambachtstraat 4A in Torhout en bedrijfsgebouw Heidebloem – Ambachtstraat 4 in Torhout) – Beslissing + goedkeuring verkoopbelofte

De politieraad heeft unaniem goedkeuring verleend voor de aankoop van de 2 Infrax-gebouwen (in casu het bedrijfsgebouw I gelegen in de Ambachtstraat 4A in Torhout en het bedrijfsgebouw Heidebloem met bijhorend huis gelegen in de Ambachtstraat 4 in Torhout) met het oog op de realisatie van een centraal politiehuis. De totale aankoopprijs van de gebouwen bedraagt 1.800.000,00 euro. De nodige kredieten zijn voorzien in de politiebegroting 2018 onder artikel 330/712-60. De politieraad heeft tevens de verkoopbelofte (met de daarin opgenomen voorwaarden van de aankoop) goedgekeurd alsook de burgemeester-voorzitter, de heer D. Vanhessche, gemandateerd om als vertegenwoordiger van de politiezone Kouter op te treden in dit aankoopdossier.

4) Middelen – Afsluiten meerjarig huur- en onderhoudscontract (5 jaar) voor 6 multifunctionele kleurenprinters – Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen

De politieraad heeft met eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend voor het afsluiten van een huur- en onderhoudscontract (5 jaar) voor de installatie van 6 multifunctionele kleurenprinters ten behoeve van de beleidsondersteuning (2), het contactteam Ichtegem (2) en de lokale recherche (2). De nodige kredieten zijn voorzien in de politiebegroting 2018 onder artikel 330/123-12. De politieraad heeft zich akkoord verklaard om hiervoor in te schrijven in de raamovereenkomst ‘Multifunctionele apparaten’ van de aankoopcentrale Creat (Farys).

5) Middelen – Aankoop GPS-opmeettoestel voor ongevallenregistraties – Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen

De politieraad heeft unaniem goedkeuring verleend voor de aankoop van een GPS-opmeettoestel voor ongevallenregistraties voor een bedrag geraamd op 20.000,00 euro (inclusief BTW). De nodige kredieten zijn voorzien in de politiebegroting 2018 onder artikel 330/744-51. De opdracht zal gegund worden via onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De administratieve en technische bepalingen toepasselijk op de opdracht zijn vermeld in het lastenboek ‘Levering van GPS-opmeettoestel voor ongevallenregistraties’.

6) Middelen – Aankoop 1 voertuig (vervanging) ten behoeve van de lokale recherche – Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen

De politieraad heeft met eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend voor de aankoop van 1 voertuig (vervanging van de Opel Astra Break HHT955) ten behoeve van de lokale recherche voor een bedrag geraamd op 27.000,00 euro (inclusief BTW). De nodige kredieten zijn voorzien in de politiebegroting 2018 onder artikel 330/743-52. De politieraad heeft zich akkoord verklaard om voor deze aankoop in te schrijven in het raamcontract Procurement 2016 R3 002-Peugeot-Perceel 11. Er werd tevens goedkeuring verleend voor de aankoop van een combinatie blauw zwaailicht met geïntegreerde sirene voor het voertuig en dit voor een totaalbedrag geraamd op 800,00 euro (inclusief BTW). De nodige kredieten zijn ook hier voorzien in de politiebegroting 2018 onder artikel 330/743-52.

7) Personeel – Openstellen 7 vacatures basiskader (6 inspecteurs wijkpolitie en 1 inspecteur interventiepolitie) via de Mobiliteit 2018-03

De politieraad heeft unaniem goedkeuring verleend voor het openstellen van 7 vacatures basiskader (in casu 6 inspecteurs wijkpolitie en 1 inspecteur interventiepolitie) via de Mobiliteitscyclus 2018-03.

In geheime zitting :

8) Goedkeuring verslag (geheime zitting) vorige vergadering

9) Personeel – Tijdelijke oppensioenstelling (1 jaar) wegens lichamelijke ongeschiktheid

10) Personeel – Aanstelling 1 basiskader (inspecteur interventiepolitie) in het kader van de Mobiliteit 2018-03

Overeenkomstig de bepalingen betreffende het administratief toezicht voor de politieraden- en colleges liggen voormelde besluiten ter inzage van het publiek van 20 tot 30 september 2018 op de Beleidsondersteuning te Jabbeke (Constant Permekelaan 8), iedere werkdag tijdens de kantooruren.

A. Wittesaele                                                                      D. Vanhessche

Secretaris                                                                           Burgemeester-voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

 

Labels