Brand in De Haan

Maandagavond kreeg de politie van Bredene/De Haan omstreeks 18:30 uur melding van een beginnende brand in de Cervanteslaan in de Concessiewijk van De Haan.

Inspecteur

De bewoners waren gealarmeerd door de afgaande rookdetectoren dat er iets niet klopte in de de garage.  Toen ze nazicht deden stelden ze vast dat het brandde.  Ze trachtten nog zelf het vuur te blussen met een gieter, doch beseften snel dat dit niet zou lukken, waarop de hulpdiensten verwittigd werden.  Er stond geen voertuig in de garage.

De politie was als eerste ter plaatse en bracht de bewoners en het hondje des huizes in veiligheid.  De politiemensen probeerden, in afwachting van de brandweer, het vuur nog te lijf te gaan met een tuinslang, doch doordat er te weinig druk op zat bleek ook dit niet afdoende.

Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al uit de garage.  De spuitgasten hadden het vuur snel onder controle en konden vermijden dat de rest van de woning aangetast werd door de brand.  De schade bleef beperkt tot de garage.  Wellicht is een kortsluiting de oorzaak van de brand.

Tijdens zijn poging om te blussen liep de bewoner een kleine wonde op aan zijn voorhoofd, doch hij had hiervoor geen medische zorgen nodig.

Labels