Zwaar verkeersongeval tussen moto en auto te De Haan

Deze morgen werd de politie van Bredene/De Haan iets vóór 8 uur verwittigd van een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de N9/Brugse Baan en de Duiveketestraat/Clemensheulestraat te De Haan. Een Peugeot 108 bestuurd door een 32-jarige Bredenaar en een motorfiets Honda, bestuurd door een 31-jarige Bredenaar kwamen met elkaar in aanrijding.

Verkeersongeval Brugse Baan

De motorfiets reed op de Brugse Baan, vanuit Bredene richting Brugge, terwijl de auto uit de Duivekestraat kwam en de Brugse Baan wilde dwarsen naar de Clemensheulestraat. De motorfiets kwam tegen de rechter voorzijde van de auto terecht waardoor de motorrijder zwaar ten val kwam op de Brugse Baan. De auto schoof door tot tegen de duiker van de Clemensheulebrug en alle airbags van het voertuig gingen open. Politie, ambulance en MUG-heli kwamen snel ter plaatse. 

De motorrijder raakte door het ongeval gewond en de ambulance bracht hem over naar het AZ Sint Jan, campus Henri Serruys te Oostende. Hij verkeerde niet in levensgevaar. De andere bestuurder werd ogenschijnlijk niet gekwetst, doch ging uit voorzorg ook naar het ziekenhuis.

Beide voertuigen werden zwaar beschadigd en waren niet meer rijvaardig. Ze dienden getakeld te worden.

Labels