Huisregels

Via de Facebookpagina van de zone informeert de Lokale Politie Bredene/De Haan de geïnteresseerden over allerlei thema’s die op een of andere manier met de werking van de politie te maken hebben. Uiteraard is er ook interactie mogelijk tussen volgers onderling. We willen evenwel dat het aangenaam blijft voor iedereen. Daarom vragen we om je aan de volgende afspraken te houden.

Meningen zijn vrij

Je bent vrij om hier je mening te geven. Doe dit op een beschaafde manier, zonder uitroeptekens of zinnen in hoofdletters. Om de vinger aan de pols te houden, lezen we elk bericht op ons Facebook-prikbord. Dat betekent niet noodzakelijk dat we het ook eens zijn met wat je zegt.

Respecteer elkaar

Blijf altijd vriendelijk voor anderen en maak niemand belachelijk. Scheldproza, beledigende, racistische, discriminerende en/of grove berichten en zaken die in strijd zijn met het goed fatsoen kunnen niet door de beugel en worden verwijderd. Ook reacties die agressie goedpraten, worden gewist.

Onderbouw je mening

Lanceer geen loze beweringen, maar staaf je uitspraak met argumenten en feiten. Dat verrijkt de discussie. Geen reclame Commerciële berichten, uitnodigingen voor wedstrijden, enquêtes, toepassingen en andere zaken die geen link hebben met de politie horen hier niet thuis. Ze krijgen onherroepelijk een behandeling met de delete-knop.

Persoonlijke boodschap?

Voor een antwoord op specifieke vragen kun je via Messenger een bericht laten. Als we vragen om bepaalde gegevens door te sturen via een privébericht, doen we dat om je een gericht antwoord te kunnen geven.

Flooders en trollen

Deze zijn niet welkom, hun reacties kunnen verwijderd worden. Flooden is het zinloos typen of herhalen van (nagenoeg) identieke boodschappen om het prikbord te overbelasten. Trollen is het provoceren van andere gebruikers om de sfeer te verstoren. We willen graag met jullie communiceren, liefst op een constructieve manier.

Foto's en filmpjes van andere mensen posten

Als je beeldmateriaal (foto's of filmpjes) over andere mensen wilt gebruiken heb je de toelating nodig van de mensen in kwestie. Dat is een kwestie van respect voor het wettelijke recht op afbeelding en privacy (zie http://www.privacycommission.be/nl/recht-op-afbeelding). Beeldmateriaal waarvan we vermoeden dat de afgebeelde persoon geen toelating heeft gegeven voor verspreiding, zullen we daarom verwijderen.

Labels