Vrijwilligers krijgen nieuwe outfit

Sinds 2014 doet politiezone Het Houtsche een beroep op vrijwilligers voor preventieve taken. Deze vrijwilligers dragen een hesje met het opschrift 'vrijwilliger Het Houtsche' en hebben een officiële legitimatiekaart bij zich.

De vrijwilligers worden nu voorzien van een outfit bestaande uit een fleecejas, trui en polo om ten eerste nog beter herkenbaar te zijn en ten tweede om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden.  

 

persmoment nieuwe outfit vrijwilligers

VRIJWILLIGERSPOULE

Momenteel beschikken we over 14 vrijwilligers, waarvan 13 mannen en 1 vrouw. De meeste onder hen hebben al een carrière achter de rug. Zo zijn er ook 3 ex-politiemedewerkers. 3 vrijwilligers combineren het vrijwilligerswerk met een job.

De leeftijd schommelt tussen 48 en 75 jaar. Het zijn één voor één enthousiaste, sterk gemotiveerde mensen die heel kwaliteitsvol werk afleveren.

TAKENPAKKET

De inzet van vrijwilligers richt zich op 2 domeinen:

  • Enerzijds voeren ze autonoom diefstalpreventieadviezen uit. Dit omvat het geven van advies over diefstalpreventie, niet alleen voor woningen maar ook voor voertuigen. Daarnaast zetten de vrijwilligers preventiestanden op bijvoorbeeld naar aanleiding van “1-dag-niet” of bij de ontvangst van nieuwe inwoners in het gemeentehuis. Sommigen geven ook voordrachten aan lokale organisaties.
  • Anderzijds worden de vrijwilligers ingezet voor verkeersveiligheid en/of lokale prioriteiten. Tot op heden worden de fietscontroles op lagere scholen op ons grondgebied uitgevoerd door de tandem ‘vrijwilliger-wijkinspecteur’. Daarnaast geven vrijwilligers voordrachten over de dode hoek, veilige fiets,…,  en werken ze mee aan initiatieven zoals ‘buitenspeeldag’, ‘alles-op-wieltjes’. Ze zijn de vaste waarde voor onze fietsenmarkeeracties ter voorkoming van fietsdiefstal.

 

NIEUWE OUTFIT

De vrijwilligers werden allemaal betrokken en gevraagd naar hun behoeften. Ze kozen voor een fleecejas, trui en polo. Aan de hand van verschillende passets van de firma Rammant uit Zwevezele werd een keuze gemaakt en kreeg iedereen passende kleding die bestand is tegen weer en wind.

DIEFSTALPREVENTIEADVIES AANVRAGEN?

Wenst u diefstalpreventieadvies aan te vragen? Een diefstalpreventieadviseur, of maw één van onze vrijwilligers komt bij u aan huis om een veiligheidsdiagnose te stellen. Hij geeft u vervolgens nauwkeurig en vertrouwelijk advies om het risico op inbraak in uw woning tot een minimum te beperken.

Download het aanvraagformulier op onze website onder de rubriek ‘diefstalpreventieadvies’. Vul het formulier in en mail het naar pz.houtsche.veiligheid@police.belgium.eu.

 

Labels