Afgeschreven ICT materiaal krijgt tweede leven

Politiezone Het Houtsche doneert afgeschreven computermateriaal aan de internationale sociale onderneming Close the Gap.

 

Close the gap persmoment

Wat?

Als duurzame organisatie wensen we ons afgeschreven ICT materiaal (desktops, schermen, klavieren, computermuizen) te hergebruiken en een tweede leven te geven.  

We gaven onze eigen medewerkers de kans om apparatuur tegen een billijke prijs aan te kopen. Het overgebleven ICT materiaal werd, samen met meubilair die we niet meer gebruiken, verscheept naar Dawa (Ghana) om hun politiecommissariaat mee te helpen inrichten.

Ook aan onze collega’s van Politiezone Vesdre die een aantal maanden geleden werden getroffen door zware overstromingen, schonken we materiaal. Dit gebeurde in een samenwerking met politiezone Regio Tielt.

Met het resterende computermateriaal, een 60-tal computerschermen en 80-tal computers tot slot, willen we  opnieuw een goed doel steunen en kozen we voor Close the Gap.

Wie?

Close the Gap is een internationale, sociale onderneming die afgeschreven computermateriaal ophaalt bij Europese bedrijven en organisaties en die toestellen helemaal op orde zet. Vóór de computers aan hun tweede leven starten, worden alle data gewist door een gecertifieerde partner.

Na dat proces geeft de onderneming de tweedehandse IT-apparaten een tweede leven in sociale en educatieve projecten in ontwikkelingslanden. De vzw helpt op die manier mee aan het overbruggen van de digitale kloof in de wereld.

Waarom?

In het kader van duurzaamheid trekken we maximaal de kaart om verouderd materiaal te recycleren en een tweede leven te geven.

Daarnaast zijn we een sociaal geëngageerd korps en willen we goede doelen steunen. Door te kiezen voor Close the Gap helpen we mee aan het overbruggen van de digitale kloof in ontwikkelingslanden.

In al onze initiatieven werken we nauw samen met onze gemeentebesturen van Zedelgem, Oostkamp en Beernem.

Labels