Sluit jij altijd je wagen af en laat je geen waardevolle spullen achter?

Ook in onze politiezone wordt af en toe ingebroken in voertuigen en gaan dieven an de haal met kostbaar materiaal. Helaas zijn de autobestuurders soms zeer nonchalant en vergeten ze hun voertuig af te sluiten en/of laten ze waardevolle voorwerpen (handtassen met inhoud, laptops, gsm, fotoapparaten,… ) zichtbaar achter in hun voertuig. De politiezone Het Houtsche wil bestuurders voor deze problematiek sensibiliseren.

Naar aanleiding van evenementen zullen telkens vrijwilligers op pad gaan om geparkeerde wagens na te zien of ze al dan niet afgesloten zijn en of er al dan niet potentiële buit zichtbaar aanwezig is in het voertuig.

Het nazicht door de vrijwilligers laat sporen na….ze zullen namelijk telkens een flyer tussen de ruitenwisser plaatsen, ook als het voertuig is afgesloten of als er geen waardevolle spullen zichtbaar aanwezig zijn.

Het eerste evenement waarop onze vrijwilligers aan de slag gingen, was de EK-wedstrijd België-Italië die op groot scherm werd uitgezonden op het Stationsplein in Beernem op maandag 13 juni 2016.

Twee vrijwilligers deden nazicht bij geparkeerde wagens in de ruime omgeving:

Ze controleerden 227 wagens, waarvan er toch 13 niet op slot waren. Van die 13 wagens waren er 8 waarbij ze zichtbare buit konden vaststellen (vooral gps en werkmateriaal). Daarnaast konden ze ook in 8 afgesloten wagens waardevolle spullen zien liggen (vooral gps, geldbeugels, laptop, werkmateriaal, bankkaart,…).

Onthoud vooral: 'Niets er in = niets er uit'!

Labels