Let op uw handtas

Het is weer zover, de solden periode is aangebroken. Veel mensen met soms veel geld op zak trekken de stad in. Vooral nu is het opletten geblazen voor handtasdiefstal op straat of in de winkel.

Naast het verlies van geld en papieren heeft de brutaliteit waarmee één of meerdere daders een handtas willen meegraaien een traumatische ervaring voor het slachtoffer als gevolg. Niet meer op straat komen is natuurlijk geen oplossing, maar u kan wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om potentiële daders geen gelegenheid te geven tot stelen:

 

  • Neem nooit grote sommen geld mee in uw handtas. Draag identiteitskaart, sleutels en GSM liefst op het lichaam, in een zak met ritssluiting.
  • Als u alleen op pad gaat, ga dan langs goed verlichte straten die u goed kent waar nog veel voorbijgangers zijn. Wacht niet te lang aan donkere en afgelegen bus- of tramhaltes.
  • Bent u al wat ouder en moet u geld afhalen aan een bankautomaat, neem dan een kennis mee. In de buurt van banken moet u trouwens steeds opletten voor mensen die u op het eerste zicht willen helpen, maar die eigenlijk minder goede bedoelingen hebben.
  • Houd uw handtas voor u. Rol de draagriem beter niet rond uw arm of uw lichaam. U riskeert anders ten val te komen of gewond te raken als dieven uw handtas willen wegrukken.
  • Als u door onbekenden met een smoes wordt aangesproken, laat u dan niet afleiden, maar let op en vervolg uw weg.

Bron: www.secunews.be

Labels