Verkeersmaatregelen Baloise Ladies Tour 2024

18.07.2024 - 19.07.2024

Op donderdag 18 juli 2024 komt het koerspeloton van de Baloise Ladies Tour naar Knokke-Heist. De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Het parcours is terug te vinden op de website van de organisatie: www.baloiseladiestour.com

Verkeersmaatregelen

De rensters rijden van Breskens naar Knokke-Heist. De start is om 14.00 uur in Breskens. Ze worden verwacht aan de grens met retranchement omstreeks 15.00 uur.  Er zijn drie passages aan de aankomst op De Wandelaar. In het snelste tijdschema worden de wielrensters een eerste keer aan de aankomst verwacht rond 15.25 uur. De tweede doortocht is omstreeks 16.09 uur en de finish is voorzien rond de klok van 17.00 uur.

Op woensdag 17 juli zal de aankomstsite reeds parkeervrij gemaakt worden vanaf 18.00 uur.

Op donderdag 18 juli is van 14.00 tot 17.30 uur geen verkeer toegelaten in de aankomstzone. Dit betreft De Wandelaar, de Zeedijk-Albertstrand (van de Zeerobbenlaan tot De Wandelaar) en in de Zeerobbenlaan, de Majoor Quaillestraat en de Bergdreef (van het Klaprozenpad tot de Jozef Nellenslaan). De opbouw van de aankomstzone start om 06.00 uur. Tijdens de wedstrijd zijn de straten gelegen op het parcours enkel bereikbaar na de groene vlag en in de richting van de wedstrijd. 

Op donderdag 18 juli wordt parkeerverbod ingesteld langs het parcours, in verschillende straten rond de aankomstsite en op een aantal parkings in de buurt zoals de parking langs de Knokkestraat ter hoogte van de parochiezaal ‘De Schakel’.

Straten

  • Grondgebied van Politie Damme/Knokke-Heist