Reactie korpschef op beweringen in parlementaire commissie

“Voor de parlementaire commissie werd deze week nogal wat kritiek geuit op onze afhandeling van het incident door de minister van Binnenlandse Zaken. We kunnen begrijpen dat hij zich politiek wil verweren, maar dan toch liefst op basis van waarheidsgetrouwe gegevens, al is het maar uit respect voor onze mensen die in eerste lijn moesten “incasseren”.

De rellen zijn niet begonnen om 14.00 uur, maar om 17.15 uur. Voordien was er niets aan de hand wat als abnormaal kon worden beschouwd op een topdag aan de kust.

Op het ogenblik van de rellen waren er geen 135 politieagenten op het grondgebied van Blankenberge maar op één persoon meer of minder 25 (sommige eenheden worden nogal eens verplaatst). Uiteindelijk, na verloop van tijd, en na een oproep om bijstand naar de omliggende politiezones en de federale politie toe zijn er ongeveer 70 agenten ter plaatse gekomen. Zij hebben ons bijgestaan voor een tweede incident in het kernwinkelgebied, en voor de nasleep van het eerste incident, waarvoor onze dank en waardering.”

Labels