Plaatsen nieuwe spoorwegbrug over Blankenbergse Steenweg

In het weekend van 9, 10 en 11 maart a.s. plaatst Infrabel de nieuwe spoorbrug in de Blankenbergse Steenweg en breekt de oude spoorbrug af.

Verkeersverloop

Om deze ingrijpende werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de Blankenbergse Steenweg ter hoogte van de spoorwegbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf maandag 5 maart om 6.00 uur tot en met maandag 12 maart om 6.00 uur. Voetgangers en fietsers volgen vanaf vrijdag 9 maart tot en met maandag 12 maart een omleiding via de Sint-Pietersmolenstraat en het Tempelhof. Ze kunnen niet onder de brug door omwille van de veiligheid.

Het verkeer op de Blankenbergse Steenweg naar Brugge - omgeving Sint-Pieterskaai - wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via Kolvestraat, Pathoekeweg, Jacob van Arteveldestraat en Krakeleweg. Het verkeer met bestemming Brugge - omgeving 't Zand en Station - wordt omgeleid via de Expresweg. Het verkeer met bestemming Blankenberge wordt vanaf de rotonde omgeleid via de Oostendse Steenweg. Plaatselijk verkeer van de Blankenbergse Steenweg naar de Oostendse Steenweg volgt een lokale omleiding via Tempelhof. De Duivenslagstraat blijft bereikbaar via het fietspad van de achtergelegen wijk, door wegname van de paaltjes.

Het kruispunt van de Blankenbergse Steenweg met de Sint-Pietersmolenstraat wordt op

vrijdag 9 maart overdag afgesloten voor alle verkeer om de nieuwe brug te kunnen verplaatsen van de weide naar de werf.

Bron en meer info : http://www.bruggebereikbaar.be/index.php?id=14&tx_ttnews%5Btt_news%5D=2709&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1&cHash=fb1b9ac0352dbdb22405f83842bf9adf

Labels