Politie treft drugs aan tijdens verkeerscontrole

Gisterennamiddag organiseerde de lokale politie van Dendermonde een grootschalige controle op het sturen onder invloed van alcohol en drugs. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken. Drie bestuurders reden onder invloed van drugs en twee personen kregen een proces-verbaal voor drugsbezit.

De controles vonden plaats op verschillende locaties op het grondgebied. Tijdens de actie werden 43 voertuigen aan de kant gezet. Alle bestuurders bliezen 'Safe'. Drie bestuurders legden een positieve speekseltest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Ze zullen zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Met hulp van drughond Thor vond de politie in meerdere voertuigen drugs. Naast kleine gebruikershoeveelheden ging het ook over een grotere hoeveelheid. Op de N41 richting Aalst werd een auto met 100 gram cannabis aangetroffen. Dit leidde tot de arrestatie van een 30-jarige man die al onder voorwaarden stond. De man werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van dealen. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Meer info over andere verkeersacties:

Labels